Primer variador de freqüència multiprotocol amb detecció de corrosió

L'última sèrie de variadors FR-E800 ofereix funcionalitat PLC i control en llaç tancat, funcions de manteniment predictiu, protocols Ethernet i alerta incorporada de corrosió en l'electrònica.

Mitsubishi Electric ha lanzado una serie de variadores de frecuencia muy flexibles y compactos con múltiples protocolos de comunicaciones, incluyendo CC-Link IE TSN (Time Sensitive Networking), Profinet, Ethernet-IP, EtherCAT*, Modbus TCP, entre otras. Estas redes con un gran ancho de banda se incorporan para apoyar las necesidades de las fábricas inteligentes. Sectores como la producción de maquinaria para la automoción, alimentación, farmacéutico y tratamiento de aguas se beneficiarán de las capacidades de control. Mediante el uso de la IA, el FR-E800 reduce el tiempo de inactividad gracias a sus amplias capacidades de mantenimiento predictivo que incluyen el primer sistema de alerta por corrosión del mundo. Los variadores también logran un control de alto rendimiento de los motores de inducción y de imanes permanentes hasta el nivel de integridad de seguridad (SIL) 3.

La sèrie FR-E800 ofereix una major flexibilitat a l'incorporar múltiples protocols sense necessitat de targetes addicionals. Les principals xarxes Ethernet industrials són compatibles de sèrie, inclòs el CC-Link IE TSN. La flexibilitat de la xarxa també augmenta gràcies als dos ports Ethernet incorporats que admeten topologies de línia, anell i estrella.

Per millorar el manteniment predictiu, el variador compta amb el primer circuit de detecció d'ambients de gasos corrosius de la indústria. En conjunt amb la tecnologia de diagnòstic de IA dels variadors de Mitsubishi Electric, això ajuda a reduir el temps d'inactivitat general a l'permetre la identificació i resolució primerenca de les causes dels errors sense necessitat d'habilitats especialitzades.

Per mantenir la seguretat i la productivitat, el variador és compatible amb els estàndards de seguretat SIL2 i 3 PLE. La funcionalitat de seguretat està incorporada de forma estàndard sense necessitat d'un codificador i inclou funcions com el Parell segur apagat (STO), Safe Stop 1 (SS1), Safe Brake Control (SBC) i Safe Speed ​​Monitor (SSM).

La funcionalitat PLC incorporada que es configura a través del programari FR-Configurator2 permet un control millorat i personalitzat. Gràcies a aquest PLC, es dota el variador de major intel·ligència permetent que múltiples equips puguin ser controlats per un sol E800 mestre, estalviant el cost d'un PLC extern. L'FR-E800 disposa d'una avançada funció de sintonització automàtica que permet accionar motors d'imant permanent de superfície (SPM), d'imant permanent interior (IPM) i pròximament, de motors de reluctància síncrons. S'admeten maneres de control que inclouen el control vectorial en llaç tancat (amb encoder), el control vectorial real de llaç obert (sense encoder) i el posicionament llaç obert.

Amb una potència escalable per a la diversitat d'aplicacions, la sèrie FR-E800 té una potència de 0,1 kW a 7,5 kW que s'ampliarà en el futur fins als 22kW *, a tensions de 220, 400 i 575 V trifàsics.

1 * Disponible a partir del 2021